Praktijk voor fysiotherapie en kaakfysiotherapie

37 jaar een begrip in Gorinchem en Omstreken

nieuws


De praktijk voor fysiotherapie Hans van Mourik is direct toegankelijk !

wat is dat eigenlijk?

DTF: Directe Toegang Fysiotherapie

2006 is voor fysiotherapeuten het jaar van de DTF (De direct toegankelijke fysiotherapie), waar veel collega's in hebben geïnvesteerd.

vanaf 1 januari 2006 kunt u rechtstreeks terecht bij de specialist in beweging. Vanaf die datum wordt fysiotherapie voor iedereen direct toegankelijk.

DTF: Directe Toegang Fysiotherapie.

Wat betekent dat voor u?

Vanaf 1 januari 2006 heeft u geen verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts. Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt. Soms is een advies ook al voldoende.

Informeer over de voorwaarden in onze praktijk.